Rock csont – Teljes film magyarul [HD720p]

2016 ‧ Kalandfilm/Zene ‧ 1 óra 30 perc

Egy kis hegyi faluban többféle állat él, köztük igen sok a birka. Mivel korábban előfordult, hogy farkasok támadtak rájuk, ezért az egyetlen őrkutya, egy tibeti masztiff azt találja ki, hogy kutyabábokat ad rá a birkákra, amikről messziről azt lehet hinni, hogy sok marcona őrzi a területet. A kiképző kutya gyermekét, Bodit csak a zenélés érdekli kicsi kora óta, de apja betiltja a hangszereket a faluban, mert a hangok odacsalhatják a farkasokat.

Egyszer egy kis áthaladó repülőgépből kipotyog néhány tárgy és a mezőre esik, köztük egy rádió, ami működőképes marad, és éppen Bodi, a zeneszerető masztiff találja meg. Hamar beállítja és a felcsendülő rockzene teljesen elbűvöli, ráadásul egy nyilatkozatban egy (számára ismeretlen, de legendás) rocksztár azt tanácsolja a fiataloknak, hogy tartsanak ki, gyakoroljanak zenélni. Bodi megszerzi az egyik elzárt hangszert és titokban játszani kezd rajta. Apja rossz szemmel nézi a dolgot, mivel azt szeretné, hogy az őrhelyét Bodi vehetné át, amikor ő már kiöregszik belőle.

Egy öreg és bölcs jak azonban azt tanácsolja az apának, hogy engedje érvényesülni a fiát, aki ha nehezen is, de elengedi őt a városba.

Bodi először egy parkba megy, ahol különféle amatőr zenekarok próbálnak megélni a járőkelők adományaiból. A naiv Bodi azt hiszi, hogy az egyik zenekar éppen gitárost keres, azonban a meglévő gitáros ezt viccnek fogja fel és kihívja gitárpárbajra az ifjú amatőr zenészt, akinek egy hevesebb mozdulat következtében elrepül a hangszere, így a párbaj csúfos véget ér számára. Utolsó vicces tanácsként még azt mondja neki a gitáros, hogy keresse meg a legendás rocksztárt, Angus Scattergood-ot, és kérjen tőle gitárórákat. Bodi ezt is szó szerint veszi, és elmegy a modern kori palotához, aminek a fém kapujába áramot vezettek, így Bodi áramütést szenved, amikor a kapott tanács szerint megcsókolja a kaput. Átmászik a kapun, ekkor egy labirintuson kell keresztül jutnia, amit nagy méretű, automata egerek őriznek. Majd az ajtónál csapdába esik.

Bent, a csarnokméretű hangstúdióban Angus Scattergood alkotói válságban van, nem tudja megírni azt a dalt, amit három nap múlva le kell adnia a lemezkiadónak, különben felbontják a szerződését. Angus szórakozásból kinyitja az ajtót és azt mondja Bodinak, hogy törölje meg a lábát, azonban a lábtörlő inkább katapultnak bizonyul, ami Bodit visszahajítja az utcára (ami jó messze van). Az eső is elered, ezért Bodi egy szemeteskukába mászik, azonban azt összeszedi egy kukás autó.

Kiderül, hogy a farkasok is inkább a városban élnek, öltönyben járnak és autót vezetnek. Főnökük tudomására jut, hogy a faluból a fiatal masztiff elutazott a városba, így megbízza az embereit, hogy kapják el, mert így akar információhoz jutni a falu védelméről és a lehetséges támadási pontokról. Emberei azonban sokáig elügyetlenkedik a masztiff elrablását.

Bodi visszamegy a rocksztár háza elé és zenélni kezd a járdán, míg odabent Angus az új zeneszámát próbálja megalkotni. Rájön, hogy az utcán felhangzó egyszerű dallam nem is hangzik rosszul, így lemegy hozzá, de a rajongóit szállító turistabusz utasai oda akarnak rohanni, így menekülnie kell. Egy szemetes konténerben találnak menedéket. Angus rájön, hogy nincs nála pénz, egy taxit sem tud hívni, hogy hazamehessen. Megkéri Bodit, hogy zenéljen a parkban és a kapott pénzt adja neki, hogy haza tudjon menni. Azonban Bodi még gyenge kezdő, így nincs bevétele. A farkasok azonban éppen akkor mennek arra az autójukkal, és elhatározzák, hogy egyúttal egy hatalmas porszívóval fogják elrabolni. Közben Angus azt javasolja Bodinak, megmutatja neki hogyan kell zenélni, és elkezd játszani. Bodi szeretne eldicsekedni a parkban a többi zenésznek az új barátjával, eközben a farkasok (nem tudva a személycseréről) egy hosszú csövön látatlanban Angust szippantják be a porszívóba. Mire Bodi visszamegy a hitetlenkedő zenészekkel, Angusnak hűlt helye van.

A farkasok főnöke ismeri név szerint Angust, hiszen elég híres, így az embereivel hazaküldeti.

Végül sikerül elkapniuk Bodit kábító lövedékekkel, és ezek hatása alatt kikotyogja, hogy a valóságban csak egy birkahadsereg őrködik a falu biztonsága felett. A farkasok azonnal megtámadják a falut, mivel szeretnék minden lakóját nyárson sütve megenni.

Bodi azonnal oda akar rohanni, azonban Angus éppen őt keresi, mert a lelkiismerete bántja, hogy a rádióban elhallgatta Bodi közreműködését a legújabb számában, amit saját alkotásaként mutatott be. Angus felajánlja a saját koncertjáró buszát, és közösen a faluba mennek megvédeni azt.

Végül egy felejthetetlen koncertet adnak.